INICI PROJECTE Morelands Morelands AUDIO Botiga Virtual Sobre  Catalunya CONTACTE I VINCLES
                                                                                                                                                                                         email: morelands.cat@gmail.com
 

Aquí podreu escoltar totes les cançons i treballs, generalment per ordre de publicació.

A la secció d'experimentació i bandes sonores, a part de les músiques dels curtmetratges, hi podreu trobar les meves composicions més extranyes i divertides, a vegades fruit d'una petita idea momentània, altres com a resultat d'algun nou programa, o fins i tot sons que trobo bonics o interessants, ja siguin trets de la naturalesa o creats per mi.

He dedicat també un espai al meu antic projecte compartit, Moreless.

 

1.-Cançons de Morelands   2.-Cançons de Moreless    3.-Experiments i bandes Sonores

 SUGGERIMENT: ESCOLTAR LES CANÇONS A UN VOLUM ALT.

 

1.-Cançons de Morelands

I Shout

Explorant la cruesa del crit, aquest estrip del sentiment que les raons més inhòspites i a voltes irracionals, poden despertar algun dia en nosaltres...

Crèdits: Música, lletra, guitarres, veu i programació, Morelands.

 

 

 

 

Oceà

En motiu del segon CD de tribut a la formació “Kitsch” titulat “Eskitschada” hem realitzat la versió d’Oceà, no sense pensar-nos-ho dos vegades per la responsabilitat i el risc que representa adaptar aquest mític tema de la banda.

La idea que teníem en ment era fer una versió que potenciés els apectes melòdics de l’original així com la seva potència i intensitat, que n’augmentés els contrastos respectant les estructures i harmonies originals sense renunciar a crear línes pròpies de melodia i varietat instrumental.

Crèdits: Música i lletra, Kitsch.

Adaptació, guitarres, veu i programació, Morelands.

 

 

Morelands-Oceà (Kitsch v.o.)

 

 

Aurora

Versió del tema "Aurora" de la formació catalana "Kitsch", feta especialment per l'edició del CD de tribut a la banda, editat el Desembre de 2012 amb el nom d'"Eskitschofrènia".

Ha estat un plaer participar en aquest projecte, i tot i que n'he contemplat d'altres, també de les millors de la banda, he escollit aquesta cançó per ser la que m'inspirava més i s'adaptava bé al tipus de desenvolupaments i tímbriques amb els que habitualment treballo.

Crèdits: Música i lletra, Kitsch.

Adaptació, guitarres, veu, Theremin i programació, Morelands.

 

Morelands-Aurora (Kitsch v.o.)

Night of Love

Durant la preproducció del so de Siete Lunas amb el seu director Octavi Espuga, estàvem provant  el sintetitzador virtual Superwave8 (el qual és magnífic i el podeu descarregar AQUI), vaig tocar quatre acords què pel que sembla li van encantar. Mig seriosament, mig en broma, l'Octavi em va animar a fer-ne una cançó al més pur estil dels anys 80.

En aquesta ocasió, tenim l'orgull de comptar amb l'excel.lent guitarrista Toni Cambrodí (Tonicam), interpretant un espectacular solo de guitarra.

Crèdits: Música i lletra, arranjaments i programació, Morelands.

Guitarra solista: Toni Cambrodí (Tonicam)

...dedicada a l'Octavi...amb el pèl a "lo afro" 

 

Foto: Mariona Visa

Disseny: Octavi Espuga

Toni Cambrodí (Tonicam)

Foto: Tonicam

"Hell"

No hi ha res pitjor que caure en un pou sense fons i fer-s'hi el temps una eternitat; inclòs llavors cal tenir sempre present que encara hi ha esperança...

Hell és una cançó de l'època de Moreless, i molt probablement hagués estat un single del segon disc que mai va arribar a veure la llum.

Hell compta amb dos col.laboracions, per ordre d'aparició, el brillant músic britànic Paul Avon i el cantant Peter Gil amb la seva penetrant i magnífica veu .

Crèdits: Veu, lletra, guitarres, teclats, arranjaments i programació, Morelands.

Veu en off : Paul Avon

Veu a la part final: Peter Gil

 

PETER GIL

 

"Penitentia"

Vigileu el què feu...

No hi ha perdó, ni escapatòria possible; les conseqüències dels nostres actes ens perseguiran inexorablement fins que aconsegueixin descarregar sobre nosaltres; no importa com, ni perquè, l'únic que compta és que ja està fet!

Vigileu el què feu...

Per a aquesta cançó, hem tingut l'honor de comptar amb la magnífica veu de l'artista britànic Paul Avon.

Crèdits: Veu, lletra, guitarres, Theremin, arranjaments i programació, Morelands.

Veu en off i col.laboració en el text: Paul Avon

Paul Avon

(Font: web d'en Paul Avon)

 

 

Descarregar Poster de la Imatge

Els Segadors de Metall:

Els Segadors de Metall Edició Curta:

(Aquestes cançons estan incloses al CD "Els Segadors de Metall")

Més Versions Catalanes:

Escoltar la versió de "La Presó de Lleida"

 

Els Segadors de Metall

Edició 2008: Adaptació instrumental de l'himne Nacional de Catalunya, al més pur estil Heavy Metal.

A part del nou arranjament, hem desenvolupat un nou tema i variacions del tema principal.

 Crèdits: Guitarres, teclats,arranjaments i programació: Morelands

(Aquesta cançó està editada dins el CD "Els Segadors de Metall")

 

Edició 2011: Talls de personatges històrics Catalans:

1.-Francesc Macià: Proclamació de la República Catalana al 1931. Gentilesa de R. Barcelona.

2.-Lluís Companys (1937): Fragment del discurs "Terol ha caigut". Gentilesa de la CNT.

3.-Josep Terradellas (1977): Primeres paraules del president exiliat en el dia del seu retorn. Gentilesa de l'Arxiu Tarradellas de Poblet.

Gràcies al Dani López per deixar-me el seu vell Marshall.

Més Versions Catalanes:

Escoltar la versió de "La Presó de Lleida"

 

La Presó de Lleida

 

La presó de Lleida és una de les més famoses cançons tradicionals catalanes. El seu origen és incert, i se suposa que fóu composada al voltant del segle XVII o fins i tot molt abans. Cançó de típica inspiració medieval, potser fóu basada en algun fet històric català, en el què la princesa protagonista del romanç hauria estat la filla del Compte-Rei Jaume I el conqueridor i Violant d'Hongria. Per altra banda s'ha trobat cançons semblants al sud de França (Occitània).

 Des de que ma mare me la cantava de petit, sempre l’he tingut al cap. El dramatisme del seu tema i la inspiració de la seua trista i melangiosa melodia, recolzada únicament amb acords menors, fan que La presó de Lleida sigui considerada una de les cançons tradicionals catalanes més emotives, no en va se n’ha fet moltes versions, tant de músics catalans com de l’estranger. En Joan Manel Serrat, Na Victòria dels Àngels, o Na Marina Rossell en són una mostra.

 La lletra és d’una llargada considerable (31 estrofes) i durant el meu treball de recerca, em vaig adonar que, com succeeix amb d’altres cançons antigues, algunes versions han estat molt escurçades, i fins i tot en les més famoses es perd una part molt determinant del final del text. Això és degut a la seua repetitiva forma i harmonia, què fa molt difícil d’evitar que musicalment esdevingui avorrida per a l’oient -com de fet ja passa en algunes versions-, per lo que la trama acaba desdibuixant-se.

 La meua idea i el meu repte era d’explicar la història sencera, respectant la interessant trama fins al final, sense que fos un avorriment per a l’oient. Finalment, en aquesta versió de Morelands de La Presó de Lleida, he condensat els versos essencials del text de manera que tota l’acció rellevant quedés respectada, i, mantenint-me fidel a la melodia original i a la meua visió personal de la cançó, he anat variant els arranjaments, els instruments utilitzats i el tempo per a què la música vagi aportant periòdicament coses “noves” a qui escolta. Així hem passat de 31 a 9 estrofes en vora 5 minuts de música variada. A més, està cantada en Lleidatà (el dialecte o variant del Català què jo parlo), lo que li pot donar un caire més arcaic i perquè no, més adecuat i tot.

 Us ofereixo doncs, una versió fidel, moderna i amb el regust de lo antic a la vegada. Espero que us agradi.

Lletra de la versió aquí. 

Descarregar la Lletra original sencera aquí.

Crèdits: Veu. Guitarra, Theremin, arranjaments i programació, Morelands. 

(Aquesta cançó està editada dins el CD "Els Segadors de Metall" )

 

 

Over The Sand

Hi ha moments en la vida en què el nostre interior conecta de forma profunda amb quelcom; llavors, mentre la consciència flueix cap a un punt final i tot té sentit, el plaer ens invaeix i la resta de les coses esdevenen supèrflues.   

L’orígen de l’estat de fluxe de la ment pot ser molt divers, Over The Sand parteix d’un en concret...

Crèdits: veu, guitarra, lletra i arranjaments: Morelands.

Agraïments especials al Josep Roig per donar-me la idea pel títol de la cançó.


Vampire

A vegades et trobes a persones què, d'aguna manera, t'absorbeixen i no saps com. Quan parles amb elles, et vas fent petit i més petit...

Aquesta cançó està inspirada en una persona què vaig conéixer, què, necessitada d'atencions i dedicació, es dedicava a enredar a gent creativa per a aconseguir-ho...una veritable Vampiressa xucla-cervells...!
 

Crèdits: veu, guitarra, lletra i arranjaments: Morelands.

Foto: Octavi Espuga

The Wind

Inspirada en les conclusions a què he arribat últimament, observant el món en què vivim.

 The Wind és una metàfora del que ens succeirà a nosaltres i al món, inevitablement i crec que per sort, de resultes de les nostres actuacions i actituds vers el què creiem què és el nostre planeta.

 Crèdits: veu, guitarra, lletra i arranjaments: Morelands.

 Dedicada a la M., sense la qual aquesta cançó no hagués tingut sentit.

 

Foto: Mariona Visa

Disseny: Octavi Espuga

 

Waiting For You

Inspirada en la nostàlgia sentida durant l'absència d'un ésser molt estimat.

L'ànsia de retrobament és el motor de la cançó, què farà volar la imaginació i fantasia del protagonista mentre espera a una certa persona. Si aquesta acaba venint o no, ho haureu de deduir vosaltres mateixos/es.

 Crèdits: Veus, guitarres, Lletra, arranjaments i programació, Morelands. Gràcies a la Olga Barceló per tenir un caminar tant bonic.

Foto: Octavi Espuga

 

Last Moment

Quan el meu bon amic (que no anomenaré) em va dir que fa molts anys es va voler penjar i que ho assajava lligant-se la soga al coll i estirant-la fins a desmaiar-se, això em va provocar una profunda tristesa i reflexió, què em va portar a escriure aquesta cançó. Lo bo del cas és que, segons deia, aquesta pràctica li donava una sensació molt dolça de mort.

Last Moment planteja fins a quin punt tenim la capacitat de modificar el nostre futur i què implica un suïcidi a part de la pròpia mort.

És una de les cançons més estimades per mi, i la part final, és de lo més potent i directe que he fet mai.

 Crèdits: veu en off: Montse Farré (Ràdio Les Borges). Veu, guitarres, Lletra, arranjaments i programació Morelands. Gràcies a la Cristina Verdú per les crítiques constructives 

Disseny: Octavi Espuga

 

So Easy

 Amb aquest tema queda reflexada una època de comprensió i canvis en la meva vida. Bàsicament, queda tancada l’etapa de “Searching the End” i “Moments of Glory”.

També una mica influenciat per la filosofia budista, vaig escriure la lletra, no només com a la cloenda de l’esmentada etapa sinó també per dirigir quatre consells a qui els vulgui escoltar, què no van gens malament per a afrontar la realitat d’avui en dia...encara que vosaltres, és molt probable que no els necessiteu...o potser sí...

Crèdits: guitarres, veus, lletra, teclats, arranjaments i programació de bateria, Morelands.

 

 

Foto: Octavi Espuga

 


 

Foto: M.V.

We Have Seen

 Insipirada en els atemptats de l’11 de Març a Madrid (11M).

La lletra descriu els fets posant-se a la pell dels morts, i reflexa i denuncia amb profunda tristesa la manipulació política del Partit Popular què vaig percebre durant aquells dies i la reacció dels votants a les eleccions estatals fent-los fora del poder.

Es dóna l’anècdota que estava quantiosament acostipat, i en tota la veu fins a la primera tornada es pot percebre la típica “veu de nas”. He pensat en repetir-ho però no crec que ho pogués tornar a interpretar amb el mateix sentiment, que aleshores era fresc i autèntic.

La cançó té tres parts:

1-We Have Seen: Al principi i al final; descripció dels fets. Compta amb la col.laboració de la soprano Eva Mª Ruiz.

2-Caos: Vull reflexar els moments de confusió després de les explosions. Les sirenes de bombers són un kit que em vaig construir. Vaig grabar les sirenes amb el Mini Disc gràcies al Patrici Farran, que a part de bon guitarrista és bomber. Us podeu descarregar el Kit clicant aquí.

3- Les Ànimes: Part central, més relaxada i ambiental. Quan l’escolto m’imagino les ànimes dels morts pujant lentament, molt lentament. Grandiosa és la interpretació de l’Eva Mª Ruiz en aquesta part; talment sembla una fada cantant.

Crèdits: Veu, guitarra, lletra, teclats, arranjaments i programació Morelands;

Segona veu Eva Mª Ruiz, soprano.

Cotxe de Bombers: Patrici Farran

 

Disseny: Octavi Espuga 


Searching The End

Una de les meves millors cançons. És germana bessona de “Moments of Glory”  i culmina la mateixa etapa personal amb un final esperançador; així queda reflexat en la música i la lletra. No us explico res més, la resta és per vosaltres...

 És la primera cançó en què toco el Theremin, i per mi el moment més emocionant és la part on diu “searching the end, I’ve found the beginning”(buscant la fi, he trobat el començament).

Crèdits: Veu, guitarra, lletra, theremin, piano, teclats, arranjaments i programació Morelands.

 

Moments of Glory

En una dura etapa de la meva vida, va sorgir aquest tema. Tant la música com la lletra són ben descriptives; que cadascú les interpreti a la seva manera.

 Tot i que aparentment és simple, ha passat molt de temps desde la idea inicial a estar composada i grabada del tot. Això fou degut a que paral.lelament va sorgir “Searching The End”, i al fet de que no trobaba les textures sonores que exactament necessitava, sobretot em refereixo a les guitarres i els sintetitzadors.

Crèdits: Guitarres, veu, lletra, teclats, arranjaments i programació: Morelands

Foto: M.V.

 

Cançó Inacabada

Power  (Inacabada)

Una idea que tenia pel cap i que va cuallar en plena invasió d’Irak per part dels EUA als inicis d’aquest segle. Intento expressar la prepotència i la implacabilitat inherents al poder, sobretot quan es manifesta per la via militar.

 He estat molt de temps ruminant-me si posar-hi veu i convertir-la en una cançó “normal”, però al final he preferit deixar-la com a intro del meu següent album. Quan l’escolteu em donareu la raó...o no. M'agradaria llegir la vostra opinió a la secció contacte.

A la part tècnica, destaco la part on hi ha 5 o 6 guitarres tocant alhora, a veure si les podeu contar!!

 Crèdits: Guitarres, piano, arranjaments i programació: Morelands

Gràcies al Dani López per deixar-me el seu vell Marshall.

 

Foto: M.V.

I Wish You Die  (Inacabada)

 Descàrrega de ràbia amb una certa flaire jocosa i pueril. La veritat és que no hi ha cap tipus de mala intenció en la lletra, i us ben asseguro que després de cantar-la em vaig quedar ben a gust!

 Temps després he entès que potser em va servir de teràpia i tot....però aquesta ja és una altra història...

Podeu escoltar-ne el fragment principal dins el "Morelands Mix"

Crèdits:guitarres, lletra, programació, veu, crits i "enfados": Morelands

 

 

2.-Projecte Moreless

 

 

(Tornar al Menú)

 

 

Moreless va ser el projecte anterior a Morelands que compartia amb l'Eduard Anglès.

 

 


 

 

 

Resurrection - Videoclip

És un videoclip que forma part del projecte Moreless; és l'últim treball editat que vam fer junts.

Ressurrection pretèn ser un conte màgic i surrealista que gira al voltant de Moreless.

 

Imaginem-nos un món on tots els components del grup estàn morts menys Less (Eduard Anglès). Less intentarà reunificar l’esperit de Moreless (ara dividit en dues fades espirituals, la fada More i la fada Less), tot ressucitant a More (Morelands) i fent-lo enfrontar amb el seu passat. El que ocorre després ja ho veurà l’espectador...

 

...lo que sí que us diré és que com a fet premonitori, el final de Resurrection va resultar ser exactament el de Moreless...

Crèdits i detalls tècnics

Gràcies al Bonjo d'Ultrascene i la revista Revers per l'ajuda en la part electrònica

 

Hard

Tema de Moreless, la primera cançó del disc Heaven.

Composada per Eduard Anglès.

És un tema senzill però directe, i amb un ritmet enganxós! 

Crèdits: Veu, guitarres, lletra i arranjaments Eduard Anglès, cors, programació i arranjaments, Morelands.

 

 

Not Free

 Tema de Moreless, composat per E. Anglès.

És d'un estil pròxim al Hardcore, encara que més melòdic, M'encanta la potència que té i l'apoteòsic solo final.

 Crèdits: Guitarres, lletra, arranjaments i cors: Edu Anglès.

Veu, programació i arranjaments, Morelands.

 

 

Disseny: Octavi Espuga

The Impacient

La meva primera cançó en solitari. És instrumental i té molta força. Conté unes de les meves melodies predilectes amb sintetitzador i guitarra solista, i és un tema del disc que va tenir força seguidors.

Us la recomano perquè és una de les meves millors cançons d'aquesta època.

Crèdits: guitarra solista i rítmica, teclats, arranjaments i programació, Morelands, guitarra solista a la intro, Eduard Anglès.

 

 

Heaven

Un dels temes més antics i emblemàtics que vaig composar a Moreless.

De lletra profunda, què entra a la ment d'un suïcida què persegueix una vana esperança. Per interpretar bé la lletra, a part de llegir-la, cal escoltar atentament la part instrumental final. De totes maneres, us aviso que és difícil d'entendre-la (preguntes: contacte)

Es dóna l'anèctoda que anàvem a descartar-la pel primer disc, però la vam grabar per nostàlgia. Ves per on, ens va agradar tant el resultat que es va acabar convertint en el tema que va donar nom al disc.

...per alguna cosa serà...

Crèdits: veu, teclats, lletra arranjaments i programació, Morelands,

cors guitarres, arranjaments, E. Anglès.

 

 

All Right

 Considero que és un dels millors temes de l'Edu. Vaig participar també en la composició de la part final, en algunes melodies i en la lletra. A més a més, compta amb la col.laboració de l'Àlex Farran, un guitarrista senzillament excepcional.

All Right parla d'una persona insatisfeta amb ella mateixa, amb la necessitat i la incapacitat per canviar. La seva doble personalitat li dificultarà encara més les coses.

 Un dels enigmes de la cançó és, qui es fa el rot?

Crèdits: Guitarres, lletra, veu, cors i arranjaments, E. Anglès,

Veu, lletra, arranjaments i programació, Morelands.

Solo de guitarra final: Àlex Farran

 

 

 

3.-Experiments i bandes sonores     (Tornar al Menú)

 

La Casa Encantada

Idea sorgida mentre composava la banda sonora del curt Silent Agony d'Octavi Espuga.

Mai veié la llum però aquí queda com a testimoni d'aquell moment d'inspiració mentre toquejava una demo del sintetitzador virtual Styrus.

Crèdits: Composició, arranjaments i interpretació: Morelands. So: sintetitzador virtual Styrus, versió demo.

 

 
Silent Agony (Banda Sonora curt)

Tema principal titulat "Silent Agony" i tema dels crèdits titulat "Catched" del curtmetratge d'Octavi Espuga "Silent Agony" realitzat el 2011.

Crèdits: Composició, arranjaments i interpretació: Morelands.

Silent Agony

 

Catched

La Lluna, la Pruna

Versió del clàssic de bressol "La Lluna, la Pruna" cantada per la meva filla de 2 anys, el 2011. Els arranjaments són propis i estan enregistrats després de la veu.

Crèdits: Composició, arranjaments i interpretació: Morelands & sa filla.

 

Box (Banda Sonora curt)

Tema principal titulat "Apoteosi" del curtmetratge d'Octavi Espuga "Box" realitzat el 2008.

Crèdits: Composició, arranjaments i interpretació: Morelands.

 

Siete Lunas (Banda Sonora curt)

Tema principal i una cançó titulada "Història d'Amor", del curtmetratge d'Octavi Espuga "Siete Lunas" realitzat el 2006.

Crèdits: Composició, arranjaments i interpretació: Morelands.

 

Siete Lunas

 

Història d'Amor

Perver (Banda Sonora curt)

Tema principal i una cançó titulada "Tristesa Incerta", del curtmetratge d'Octavi Espuga "Perver" realitzat el 2001.

Crèdits: Composició, arranjaments i interpretació: Morelands.

Perver

 

Tristesa Incerta

Pluja, Tro i Campanes

Gravació ambiental d'una tempesta a la Primavera-2006.

De tota la gravació,  valia la pena extreure'n aquest petit fragment, on es superposen una sèrie d'elements de forma molt artística.

Crèdits: Gravat amb miniDisc, restauració amb Excitador Aural APHEX-204.

 
 
FONEMAX

 

 

Fonemax 

Experiment sonor inspirat en el Projecte Fi de Carrera del Jaume Jumbert .

Està fet amb fonemes Catalans.

Crèdits: Idea inicial, Jaume Jumbert. Fonemes i programació, Morelands.

 

 

 

 Foto: Mariona Visa

 

SpwrFlussBlup

Experiment sonor amb la tècnica de síntesi granular.

Està fet amb el programa "Granulab", i dura 15 minuts. A veure si teniu pebrots d'aguantar-la tota...ho dic seriosament!!

Crèdits: Programació Morelands. La llicència del programa és de Sonic Spot. Podeu descarregar-vos el programa aquí:

http://www.sonicspot.com/granulab/granulab.html

 

(Tornar al Menú)

Esnes 

La vaig fer per un anunci de TV d'una corporació d'estètica. L'he posat perquè té un rotllet que em fa pessigolles. Algun dia la desenvoluparé del tot, amb un bon solo de guitarra pel damunt.

El títol és una paraula anglesa al revés, que vol dir sentir.

Crèdits: Morelands.

 

  (Tornar al Menú)
©Morelands

Última actualització: 04/03/2014